Als doe-het-zelver aan de slag met een behangklus

Behang is terug van weggeweest. Met behang brengt u de kinderkamer tot leven of zorgt u in de studeer- of eetkamer voor een rustieke look. Eigenlijk is alles mogelijk, waar gaat uw voorkeur naar uit? In onze gereedschapswinkel hebben we boeken met collecties. Voel, ervaar en kies.

Bezoek onze kluswinkel voor behang

Bij Maassen doe het zelf in Duiven hebben we vele soorten behang in verschillende kleuren en dessins. In ons assortiment zijn de merken Rasch en BN Wallcoverings opgenomen. Wilt u een egale kleur, een leuk patroon of iets unieks? We adviseren u graag en geven u enkele tips om van het behangwerk een succes te maken. 

Behangtips

Als u zich goed voorbereidt is behangen niet eens zo’n heel lastige klus. Onze kluswinkel geeft u nog enkele tips. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Heeft u nog andere vragen over het behangen? Stel ze gerust aan onze winkelmedewerkers. Ze helpen u graag.

  • Zijn het geen behangbanen, maar een bepaalde fotoplaat die u behangt? Let op de productie- en batchnummers.
  • Verwijder afdekplaatjes van schakelaars en stopcontacten voor u gaat behangen.
  • Zorg voor een zo egaal mogelijke ondergrond, bereid het oppervlak voor met bijvoorbeeld afweekmiddel.
  • Kies een behanglijm die past de behangsoort. Voor het aanlengen van de lijm raden we altijd aan om schoon en koud water te gebruiken.
  • Een nieuwbouwhuis? Wacht dan nog een half jaar met behangen. Voor die tijd zijn de muren nog niet “uitgewerkt” wat de kans op scheuren in het behang vergroot.
kluswinkel; Maassen doe het zelf